Onderhoud

Onderhoud aan mechanische ventilatiesysteem
Een periodiek onderhoud aan uw ventilatiesysteem is van groot belang. Met name voor de luchtkwaliteit in uw woning of gebouw is het belangrijk om eens in de zoveel tijd uw systeem te laten reinigen en de filters te vervangen.Mafeda is gespecialiseerd in het onderhoud van ventilatiesystemen zoals, Mechanische Ventilatie, CO2 gestuurde ventilatie en WTW ventilatie, andere luchtbehandelingssystemen.

Het reinigen van de kanalen is heel belangrijk voor de luchtkwaliteit omdat schimmels en bacteriën zich zullen nestelen gedurende de jaren. Daarom adviseren wij om de luchtkanalen in uw woning eens per jaar te laten reinigen door een specialist. U kunt ook bij ons terecht voor het professioneel reinigen van de luchtkanalen. We kunnen elk type kanaal reinigen, van rond tot vierkant, van klein tot groot.

Methode
Bij het reinigen van de kanalen maken we gebruik van veeg haspels met een roterende borstel en zetten de kanalen onder druk door middel van een afzuigsysteem. Dit afzuigsysteem zorgt er direct voor dat de bacteriën, schimmels en stof direct in een filter zak opgevangen worden. Op deze manier zijn de kanalen weer volledig schoon.

s2  s1

Voor het onderhoud en na het onderhoud

Ventilatiebox vervangen
Heeft u veel lawaai en zuigt uw ventilatie systeem niet goed af? Als uw systeem 15 jaar oud is wordt het tijd om uw systeem te vervangen. Het is verstandig om bij vervanging van de ventilatiebox direct de kanalen te laten reinigen. Door dit te laten doen het u weer een optimaal functionerend ventilatie systeem en een gezond binnen klimaat. Met deze investering behaalt u een besparing van 80 euro per jaar op de energie rekening, hierdoor heeft u deze investering binnen 5 jaar terug verdient. Een nieuwe ventilatiebox is bovendien ook stiller.