WTW onderhoud

Onderhoud WTW installatie

Een periodiek onderhoud aan het WTW installatie is net als een mechanische ventilatie van groot belang voor de luchtkwaliteit in uw woning of gebouw. 

Een warmte terugwinsysteem is een unit waarbij  vervuilde lucht wordt via afvoerkanalen wordt  afgezogen, gefilterd  en de  verwarmde schone lucht wordt via toevoerkanalen weer terug geblazen in de ruimtes. Het apparaat heeft een warmtewisselaar die de warmte uit de vuile lucht haalt om de schone lucht te verwarmen. Hierdoor verlies je geen warmte en is het binnenklimaat gezond en behaaglijk. Om het binnenklimaat gezond en behaaglijk te houden is onderhoud aan de WTW installatie van groot belang. Bij een onderhoudsbeurt reinigen we de WTW unit grondig en checken we of alles nog goed werkt. Zo kan de WTW unit geen verzamelplaats van stof, bacteriën en schimmels worden. Want als dat gebeurt werkt het averechts. Dan wordt het stof, bacteriën en schimmels juist de woning ingeblazen. Er kunnen dan klachten ontstaan als allergieën astma, hoofdpijn en longaandoeningen. 

Niet alleen de WTW unit heeft onderhoud nodig. Ook de luchtkanalen verzamelen vocht, stof en bacteriën. Dat is slecht voor het systeem en voor het klimaat in huis. Wij adviseren om 2 jaarlijks de gehele WTW installatie en kanalen in onderhoud te doen. De unit filtert de lucht op fijnstof voordat het schoon in de ruimte wordt teruggeblazen. Het vuil wordt opgevangen door filters. Deze filters dienen vervangen te worden als het systeem dat aangeeft, dit is ongeveer om de 6 maanden. Deze filters zijn makkelijk zelf te vervangen. Wij nemen de filters en ventielen ook mee tijdens de onderhoudsbeurt. Graag geven wij u passend advies. Wilt u het systeem laten reinigen en/of  vervangen of heeft u nog andere vragen neem dan contact met ons op. Dit kan via het contactformulier of telefonisch.

Contact

Methode onderhoud WTW installatie

De wtw installatie bestaat uit wtw unit, luchtroosters, toe- en af-voerkanalen . Er wordt begonnen met het demonteren en reinigen van het inwendige van de unit. Daarna worden de ventielen verwijderd en gereinigd. Daarna worden de kanalen gereinigd. Bij het reinigen van de kanalen maken we gebruik van een veeg haspel met een roterende borstel, en zetten de kanalen onder druk door middel van een afzuigsysteem. Dit afzuigsysteem zorgt er direct voor dat de bacteriën, schimmels en stof direct in een filter zak opgevangen worden. Op deze manier zijn de kanalen weer volledig schoon. De unit wordt voorzien van nieuwe schone filters. Na het onderhoud wordt de luchtcapaciteit gecontroleerd d.m.v. speciale meetapparatuur. We geven hierna graag advies over hoe u de ventilatie het beste kan gebruiken. Na de algehele reiniging en controle van het ventilatiesysteem bent u verzekerd van een goed en gezond binnenklimaat.

Onderhoud WTW systeem € 145,-

  • Inspectie van de kanalen
  • Reinigen kanalen
  • Reinigen ventielen
  • Afstellen ventielen
  • Grondige reiniging ventilatie unit
  • Voor- en na-foto's
  • Passend advies
Neem contact op
Prijzen zijn inclusief btw en voorrijkosten in regio Rijnmond. Voor het correct afstellen van uw ventilatiebox rekenen wij in overleg 35 euro extra.