Onderhoud

Onderhoud aan mechanische ventilatiesysteem
Een periodiek onderhoud aan uw ventilatiesysteem is van groot belang. Met name voor de luchtkwaliteit in uw woning of gebouw is het belangrijk om eens in de zoveel tijd uw systeem te laten reinigen en de filters te vervangen. Mafeda is gespecialiseerd in het onderhoud van ventilatiesystemen zoals, mechanische ventilatie, CO2 gestuurde ventilatie en WTW ventilatie en andere luchtbehandelingssystemen.

Het reinigen van de kanalen is heel belangrijk voor de luchtkwaliteit omdat schimmels en bacteriën zich in de kanalen kunnen nestelen. Wij adviseren om de luchtkanalen in uw woning eens per twee jaar door een specialist te laten reinigen. Wij zijn specialist in het reinigen van alle type kanalen, van rond tot vierkant, van klein tot groot.

Methode
Bij het reinigen van de kanalen maken we gebruik van veeg haspels met een roterende borstel en zetten de kanalen onder druk door middel van een afzuigsysteem. Dit afzuigsysteem zorgt dat de bacteriën, schimmels en stof direct in een filterzak opgevangen wordt. 

Ventilatie box vervangen
Gemiddeld gaat een ventilatie box 15 jaar mee. Het kan zijn dat de box veel lawaai maakt en niet goed afzuigt. Dan kan het zijn dat uw ventilatie box aan vervanging toe is. Het is verstandig om bij vervanging van de ventilatie box direct de kanalen te laten reinigen. Door de kanalen direct te laten reinigen creëert u weer gezond binnen klimaat. Met deze investering behaalt u een besparing van 80 euro per jaar op uw energie rekening, dat betekent dat u het bedrag binnen 5 jaar heeft terug verdiend. Bovendien is een nieuwe ventilatie box stiller.

Onderhoud mechanische ventilatie

Onderhoud WTW systeem

Vervuilde systemen en kanalen

Vervuild kanaal

Vervuild motorwaaier mechanische ventilatie

Vervuild motorwaaier WTW systeem

Vervuild plafondrooster